”Jag har under alla år rekommenderat mina kunder att välja Translator Scandinavia eftersom jag vet att jag kan lita på att leveransen kommer i tid och med god kvalitet.”

Elin Paues
Partner och seniorkonsult
Korp Kommunikation

Vad Korp behövde hjälp med

Översättning av finansiella rapporter

Korp är en kommunikationsbyrå inom strategisk och finansiell kommunikation. De hjälper växande företag till bättre kommunikation, ofta med utgångspunkt i den finansiella kommunikationen. Bland annat producerar de finansiella rapporter, affärsplaner, webbtexter och pressmeddelanden som behöver översättas till andra språk.

Translator Scandinavia har i över tio år fungerat som Korps översättningspartner, och hjälpt deras kunder med översättning, främst från svenska till engelska, men ibland även till andra språk, exempelvis finska.

Uppdrag

Översätta finansiella rapporter från svenska till engelska och ibland andra språk.

Bransch

Kommunikations­byrå inom strategisk och finansiell kommunikation

”Som producent av finansiella rapporter har vi skarpa tidplaner och hårda deadlines. Då är det avgörande att arbeta med en översättningspartner som alltid levererar i tid och med god kvalitet.”

Elin Paues
Partner och seniorkonsult
Korp Kommunikation

Så hjälper vi korp

Projektledare med bakgrund inom finans

Årsredovisningar och delårsrapporter är avgörande dokument för börsnoterade företag, och det är viktigt att allt blir rätt i alla språkversioner. Översättning av finansiella texter kräver erfarenhet och kompetens från finansbranschen. Hos Translator Scandinavia får Korp Kommunikation hjälp av en senior projektledare med mer än 20 års erfarenhet av finansiella översättningar.

Så hjälper vi korp

Översättning av 12 års­redovisningar per år

För översättare som arbetar med årsredovisningar är januari, februari och mars intensiva månader. Då är de skickligaste översättarna uppbokade sedan länge. Korp Kommunikation har samarbetat med oss i många år och hör alltid av sig tidigt i årsredovisningsprocessen – planering och bokning för våren startar redan i september. Så snart årsredovisningen som ska översättas är godkänd på svenska från deras kund, skickar de över dokumentet till oss för översättning.

Under 2021 översatte vi 12 årsredovisningar från svenska till engelska för Korp Kommunikation. Vi är väldigt glada över förtroendet vi får från dem, och hoppas på ett fortsatt gott samarbete under många år framöver.

”Jag gillar Translator Scandinavia eftersom vi har en nära och personlig kontakt. Det känns som om vi är en viktig kund!”

Elin Paues
Partner och seniorkonsult
Korp Kommunikation

Läs mer om finansiella översättningar i kunskapsbanken

5 tips för bättre översättningar av årsredovisningar

Årsredovisningen – Om det finns ett enda dokument du kan vara säker på att alla dina kunder, partners, investerare och…

Vill du veta mer?

Carolina Kühnemann

Sälj- och marknadsansvarig

Offertförfrågan

Vill du ha en offert eller har du frågor om våra tjänster?

Kontakta oss